Hvad man kan gøre med træflis i bigbag

Hvis du nogensinde har fået fjernet et træ eller taget en tur til den lokale tømmerhandel, så er der stor sandsynlighed for, at du har set træflis. Men hvad kan du gøre med dem? Det viser sig, at der er mange anvendelsesmuligheder for træspåner, lige fra landskabspleje til at skabe muld til din have. Her er en begynderguide til at bruge træflis i din hverdag, og hvorfor du skal købe træflis i bigbag.

Træflis er et godt bunddække til landskabspleje. De hjælper med at forhindre ukrudt i at vokse og tilføjer tekstur til haver, terrasser og gangarealer. Og fordi de nedbrydes hurtigt, behøver de ikke at blive udskiftet ofte. Hvis du har træer, der skal beskæres eller fjernes, kan du endda bruge de træflis, der opstår, i dit landskab! Hvis du vil sørge for at have nok, kan du købe træflis i bigbag.

Træflis i bigbag er fremragende som muld

Muld af træflis er en fremragende måde at give din have et ekstra boost af næringsstoffer og beskytte den mod ukrudt. Det bedste er, at det nedbrydes med tiden og frigiver vigtige mineraler og næringsstoffer til jorden, samtidig med at det hjælper med at holde på fugtigheden. Desuden ser det også godt ud! Sørg bare for ikke at anvende for meget muld, så du ikke kvæler dine planter eller forstyrrer deres vækst. Igen kan du købe træflis i bigbag, så du har nok muld til al forbrug.

Hvis du ikke har adgang til brænde, men stadig gerne vil have nydelsen af et lejrbål, er træflis en god erstatning. Du skal blot bryde dem ned i mindre stykker og lægge dem rundt om bålpladsen med noget brænde ovenpå – før du tænder op! De små stykker brænder hurtigt og varmt, så du behøver ikke at bekymre dig om at holde ilden i gang i længere tid. Køb træflis i bigbag, så du har nok brænde til dit bål.