06.08.18

VORES NEW-YORKER HJEM I TOBAKSFABRIKKEN

Vi flyttede d. 1 juni 2018, ind i et splinternyt byggeprojekt på Strandvejen i Aalborg, også tidligere kendt som C.W. Obels Tobaksfabrik. Lejligheden er præget af den rustikke New-Yorker stil, og meget speciel.

Vi er kommet ret hurtigt på plads, i forhold til den korte tid der er gået. Jeg tror bare gerne vi ville igang, så vi kunne nyde vores hjem mens vi havde sommerferie. Heldigvis er Michael og jeg ret enige om indretningen, så der har ikke været mange diskutioner om hvad vi skal/ikke skal have og om hvor tingene skal stå. Lejligheden bliver forhåbentlig fundamentet for vores liv i et par år, før vi tager skridtet videre til noget større.

Nedenfor giver jeg et bud på, hvordan 73 kvadratmeter af ren hygge og rustik også kan indrettes:


LAMPE: HER / LIGN. TÆPPE: HER

I starten var vi meget i tvivl om, hvordan vi ville indrette vores gang og med hvad. Vi har en stumtjener stående i hjørnet ved døren, og da der ikke er meget plads til møbler, så har vi piftet det op med en kokosplante, et tæppe fra Sinnerup og en fin lampe fra IKEA.


SENGESTEL FRA IKEA M. OPBEVARING: HER  / BILLEDER FRA DESENIO: HER & HER

Vi ville gerne have vores soveværelse så lyst, rummeligt og minimalistisk som muligt, og generelt kan vi ikke lide hvis lejligheden bliver for “proppet”, så det har vi forsøgt at undgå. Sengen har vi købt med opbevaring, så i skufferne er der ligefra sko og tasker, til ekstra dyner/puder, samt en luftmadras.

Billederne er fra DESENIO. De passer perfekt ind i vores design, og så er de jo mega cool.

SPISEBORD: HER / BAKKER: HER & HER /GRYDESÆT: HER / TV-BORD & REOL: HER & HER /SMEG KØKKENMASKINE: HER

Vores køkken er meget specielt, og i en grå/sort farve. Vi har valgt at køre et tema i lejligheden, hvor vi også får lidt udeliv og noget træ ind i indretningen. Vi er begge helt vilde med planter og træ, så det kunne ikke være anderledes. I køkkenet er der både opvaskemaskine, ovn og køleskab, så det er rigtig lækkert.

En af de sværeste beslutninger var hvilket spisebord, samt stole vi skulle have. Først ville vi lave et bord af en kabeltromle, men det blev for meget arbejde, og så faldt vi over dette fine simple og runde bord fra Sinnerup, som var perfekt til vores rustikke stole.

Der var rigtig mange møbler fra vores forrige lejlighed som slet ikke passede ind, så de er udskiftet med nogle andre. Til gengæld har vi beholdt tv-bordet, og reolen dertil, som passer fint ind i den rustikke atmosfære.

Vi har begge nogle personlige ting, som vi gerne vil have vist frem i indretningen på en “pæn” måde. Jeg har mit vædderhorn, da mit stjernetegn er vædder og Michael har et isbjørnehoved som han købte af en tidligere udsendt i Sirius-patruljen i forsvaret. Derudover står der bare en masse fine krystalglas, lidt Georg Jensen og noget pynt på reolen.


SOFA: HER / STUEBORD: HER

Nu til stuen, som er i samme rum som vores køkken. Jeg har for nylig designet min helt egen sofa fra Sofakompagniet og den er jo som skabt til i lejligheden. Udover, at man sidder vildt godt i den, så står den også perfekt foran vores glas-væg og farverne passer godt sammen fra begge rum. Nu mangler vi bare en lænestol eller noget puf-værk, som matcher vores fine sofa.

Vores stuebord var også et af de få møbler, som vi har beholdt fra den forrige lejlighed. Jeg er vild med det lidt klassiske blandet med det rustikke. Alle de grå kasser i ser rundt omkring er desuden også fra IKEA, og fås i flere størrelser.

Jeg holder super meget af antikviteter, loppefund og alt der har noget historie på bagen. Denne tidsskriftsreol fra Verner Panton, har jeg købt på auktion på Lauritz.com, og den var et must i den nye lejlighed.

Det sidste rum i lejligheden som jeg vil vise Jer, er badeværelset. Her har vi både gulvvarme, Anders And blade og meget snart musik. Det eneste vi mangler, er nogle fine håndklæder, ellers er der ikke super meget at komme efter. Vi ønsker os en vandfaldsbruser, men det må blive engang i fremtiden.


Bygningen kunne godt minde om et hotel eller noget der fandt sted i Gossip Girl, med cafe i stuen, yoga-studie, kontorlokaler for et magasin og meget mere. På gangen er der sat billeder op, fra dengang fabrikken producerede cigarer i 1862, og det er ret sjovt at der er bibeholdt små ting som disse.

Tobaksfabrikken har flere gange været udsat for brand, og derfor er der blevet renoveret en del gennem tiden. Men nedenfor ser I et gammelt billede, af bygningen som den så ud engang, samt en af de tidligste cigaretreklamer fra C.W. Obel.

Hvad synes I om vores nye hjem?

Sheila

7 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

06.08.18