KEEP IT CLASSY

BOLDEN ER KASTET VIDERE TIL ÅRHUS UNIVERSITETSHOSPITAL

img_3942

Jeg kunne ikke sove natten til mandag, og stod tidligere op for at tage et varmt bad. Min kæreste havde været så sød, at lave morgenmad, og ønskede mig held og lykke, før han forsvandt ud af døren til arbejde. Der gik ikke lang tid, før jeg begyndte at svede i hænderne af nervøsitet, til jeg dumpede mig ned på et sæde i toget mod Hjørring. Jeg havde selvfølgelig glemt mine høretelefoner, så der var ikke noget til at dulme nerverne med.

Jeg skulle langt om længe til undersøgelse på sygehuset. Efter utallige sure opstød og en lidt små-irriteret Sheila, var det endelig blevet en realitet og jeg klappede i mine små hænder, da sygeplejersken ringede og sagde, at jeg havde fået en akut tid.

Mine svedkirtler arbejdede på højtryk, fra jeg gik håbefuld gennem svingdørene til Lungemedicinsk ambulatorium, til jeg gik knap så håbefuld derfra igen.

Jeg har længe haft problemer med mit allergi, da det er blevet værre og alvorligere med tiden. Jeg var så heldig, at få en akut tid til en metakolintest, og en snak med en allergi-læge, som blev rykket fra midt-februar, til mandag morgen.

Efter en længere snak, et ikke-så-heldigt resultat af testen og en blodprøver senere, kastede Hjørring Sygehus bolden videre, til Århus Universitetshospital Allergi Center. Her får jeg en tid inden længe, med håbet om, at min allergi kan blive bedre. Pludselig smager hverdagen en smule øv.

I dag har jeg allergi for: 15+ fødevarer, herunder fisk/skaldyr, diverse grøntsager og frugter, samt nødder – hvor noget af det muligvis også er luftbåren. Jeg har allergi overfor gummi, humle og husstøvmider. Jeg har ekstrem soleksem, som har resulteret i indlæggelse på min ferie. Jeg har høfeber som jeg bliver vaccineret for hver 6 uge, og så får jeg B12-vitamin sprøjter hver 2 måned, da jeg ikke optager det gennem kost/piller.

Det er noget der påvirker min hverdag rigtig meget, og jeg kæmper både med fravær i skolen, advarsler og lægeerklæringer, tjenerne på resturanterne, støvet under sofaen, solen på min ferie. Selv min søde kæreste må tage nogle forbehold, og holder sig fra blandt andet øl, da et kys kunne føre til en allergisk reaktion.

Vidste du, at Allergi er et handicap? Et handicap, som det meste af omverdenen ikke forstår, eller kan sætte sig ind i – fordi det er usynligt. Vi er en gruppe, som ikke altid modtager den støtte eller opmærksomhed som det skaber et behov for. Men som man har krav på, at få hjælp til. Nu er bolden kastet videre til Århus universitetshospital, og jeg venter på en indkaldelse. Så kan man vel sige, at min virkelige rejse, den begynder her.

Love,

Sheila

Ingen kommentarer endnu

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KEEP IT CLASSY