OUTFIT

HVAD ER ET GODT PARFORHOLD?

76bfec27-2e75-4026-836e-a47a9fea9c6f69b57b1f-bf01-452c-9860-803b4eda6a69b6a6a45a-11d8-44b1-958f-f66a2ca03cd5

I forlængelse af, mit tidligere indlæg: om man må prale med sit parforhold – tager jeg skridtet videre til snakken om: Hvad er et godt parforhold, så egentlig?

Jeg ved jo godt, at alle parforhold er forskellige. Jeg tror personligt ikke på, at der er en opskrift på det perfekte parforhold. Jeg tror på, at vi alle har drømme og ønsker, som vi forsøger at leve op til. Mig og Michael drømmer om en større lejlighed, men snakker også om hvor fedt det kunne være at bygge drømme huset fra bunden af. Vi vil også gerne have en siberian husky, en fed slæde, en jordomrejse og ja… listen er lang, og vi er nødt til at være realistiske også.

Hjemme hos os, snakker vi ofte om, hvordan det går i vores forhold, og husker samtidig at rose hinanden. Nedenfor kommer jeg med nogle vigtige punkter i et parforhold: (ifølge mig)

Ærlighed

Ærlighed er vigtigt i et forhold på så mange punkter, fordi vi skal kunne stole på hinanden, og det kræver, at man er ærlige overfor hinanden. Det er vigtigt at kunne snakke om tingene, så man ikke går og hober noget op der kan ende meget værre end nødvendigt. Jeg ved for eksempel godt, at Michael ikke gider, at høre om de ting jeg normalt snakker med mine veninder om, og omvendt. Jeg tror ærlighed er en af de ting der variere meget i parforhold. Det handler også lidt om at give hinanden plads, og forstå hinandens behov.

Tryghed

Tryghed er et af de kerneværdier jeg sætter allermest pris på, i et forhold. Michael er min klippe. Han er den jeg taler med hvis jeg har det svært, og fordi vi bor sammen er det jo en selvfølge at jeg er tryg ved, at han er omkring mig hele tiden. I forbindelse med min sygdom, så er jeg også tryg ved at have ham hos mig, fordi jeg ved, at jeg ikke er alene, og at han passer på mig. Folk der er i parforhold, kender også følelsen af at være med -og uden sin kæreste en tur i byen. Den følelse smager lidt af on/off tryghed.

Åbenhed

Det er vigtigt at kunne snakke om tingene, og dermed være åbne overfor hinanden. Ligesom ærlighed, så skal man fortælle det til sin partner, hvis man har noget på hjertet, eller hvis der er noget der nager en. Åbenhed er også, at kunne være sig selv helt ned til tåspidserne. Mig og Michael kan godt finde på, at gå en tur ned langs havnen og snakke om det der er sket i ugen, eller hvad vi nu har på hjertet. Det er ikke det samme, som at sidde derhjemme hvor man kan blive fristet af alt muligt andet, og ikke have hinanden i fokus. Det er vigtigt at huske hinanden.

Omsorg

Omsorg kan næsten ikke undgås i et forhold, men mange glemmer også nogen gange at sige tak, eller rose hinanden, fordi det går hen og bliver en rutine. Jo mere vi er opmærksomme på hinanden, jo mere får vi også igen. Mig og Michael kom ind i en lille periode hvor vi faktisk mere eller mindre “glemte” hinanden, fordi hverdagen bare kørte på rutinen. Så satte vi os ned og kom i tanke om, at det faktisk var længe siden at vi havde lavet noget sammen, eller forkælet hinanden, så tog vi ud og spiste, hvor vi kun havde hinanden (og den gode mad) i fokus. Små gestusser kan altså gøre en forskel, en buket blomster eller et sødt brev. Hvad nu hjertet begærer. Sex er selvfølgelig også en del af “omsorgs-parten” her. Og det er vigtigt at huske, at sådan noget som stress, arbejde og andre spekulationer, godt kan gå ind og påvirke ens lyster… Er det tilfældet er det selvfølgelig vigtigt, at hoppe op i “ærligheds boksen” og snakke om det.

Godt humør og latter

Jeg har valgt at tage dette med som et punkt for sig, fordi det er så vigtigt at grine og have det sjovt sammen. Det betyder også, at tage nye chancer og gå på oplevelse sammen. Mig og Michael var sidste sommer en tur i Fårup Sommerland. Det var ret spontant, og vi havde det sjovt sammen på en helt anden måde. En anden sjov episode, var engang da Michael havde sat en åndssvag kodelås på vores madolie, og jeg skulle lave mad da han ikke var hjemme. Jeg måtte derfor klippe olien midt over efter en lang kamp om hvilke tal han mon havde brugt, og da han kom hjem sagde han at den slet ikke var låst og tog den af, og så brød vi jo ud i grin…

Det kan godt lyde ret kliché, at nævne alt det her når man er i et forhold. Men selv da jeg var single var det værdier jeg havde med mig i baghovedet i jagten på en kæreste, og det er jo et eller andet sted mærkesager i et forhold.

Hvad synes I er et godt parforhold?

Love,

Sheila

 

Ingen kommentarer endnu

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OUTFIT