2ND SUNDAY IN ADVENT

DET PERFEKTE ER DET NYE NORMALE

fullsizerender fullsizerender-2

Jeg er dagligt på Instagram, og finder generelt billeder super inspirerende. Jeg har mine absolut favorit profiler, som jeg følger, hvor jeg har slået opslagsnotifikationer til, for ikke at gå glip af et cool opslag. Jeg er desuden rigtig vild med tumblr, som jeg har været aktiv bruger på, lige siden jeg kan huske. Alt sammen fantastiske billedeunivers.

Da jeg ikke bare er aktiv på instagram, men også blogger, har jeg også kendskab til den her form for lyserøde verden der bliver fremstillet på de sociale medier – hvor billeder går fra at være naturlige, til opstillede. Vi vil gerne vise den pæneste og fejlfrie side af os selv frem til omverdenen.

Derfor er de fleste fornuftige mennesker, efterhånden godt klare over, at de sociale medier snarere viser et poleret glansbillede, end virkeligheden. Det er en tendens, der tager enormt hårdt på de unge, som stadig er ved at udvikle sig, og skabe en identitet. Vi er omringet af guides til hvordan du tager det perfekte billede, får flere followers og likes, samt andre “værktøjer” der hjælper dig på vej mod det perfekte liv, på de sociale medier.

Presset fra de sociale medier, og de høje krav der stilles, har ofte givet anledning til mindreværdskomplekser hos unge, og flere kan opleve stress forårsaget af dette. Jeg oplever selv, at samfundet stiller store krav til mig, om at præstere godt på alle mulige fronter, både karrieremæssigt og personligt.

Jeg har oplevet en veninde sige til mig, at hun ikke ville smide et billede op fredag aften, fordi der går folk i byen og så får hun nok ikke så mange likes. Åbenbart.

I bund og grund handler det om, at vi interesserer os for billeder, stemningen og historien bag et billede. Ikke de likes vi får, eller følgere det giver os – trods det er en bekræftelse på, at vi inspirerer andre. Men lige dét, har taget overhånd og de eneste der kan gøre noget ved det, er os selv. Vi skal lære at acceptere os selv, det vi laver og tænke i andre baner.

Desuden skriver jeg i øjeblikket SRP, så hvis du har to minutter, må du hjertens gerne besvare spørgeskemaet: her – som netop omhandler lidt a la dette emne.

Love,

Sheila

 

Ingen kommentarer endnu

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2ND SUNDAY IN ADVENT