EASTER OUTFIT

PETRA TIL BLOGGERE: HAR I IKKE ET RIGTIGT ARBEJDE?

Hej kære jer,

Efter, at jeg flere gange er scrollet forbi delinger på Facebook af opslaget nedenfor, har det skabt debat i blogland og vakt positiv/negativ opmærksomhed, så nu tager jeg det op.

nyyyy
Læs artiklen: HER

DR3 programmet “Petra elsker sig selv” handler i bund og grund om Petra Nagel, som er utilfreds med sin krop og skal i programmet, gennem en række prøvelser, træning og en kamp mod de negative tanker. Det ender ud med, en erkendelse af, at man aldrig bliver tilfreds nok med sin krop, og må lære at elske den som den er.

Jeg blev rigtig fornærmet efter jeg havde læst artiklen. Faktisk følte jeg mig ramt som blogger, og husker tydeligt hvordan jeg kom til en af mine veninder samme dag og var ret irriteret. Jeg vidste ikke hvem Petra var før dette, men har efterfølgende set hendes program, for at blive klogere på det hele.

tomcollage1111111

Jeg har fortalt Petra, at det har skabt debat i blogland og spurgt ind til hendes udtalelse. Jeg har ikke fået svar, men (hvis) jeg får det, laver jeg nok en part 2.

Det er tydeligt, at Petra har det mindre godt med sin krop, og åbner op for nogle følelser og tanker, som langt de fleste kan nikke genkendende til. Blandt andet usikkerhed og dårlig selvtillid. Dårligt selvværd behøver nødvendigvis ikke, at komme udefra, det kan såvel komme indefra, af forskellige personlige årsager. Jeg har gjort Petra opmærksom på, at det heller ikke er alle bloggere der er ovenud tilfreds med deres kroppe, og her skærer hun alle over en kam og peger fingre, af bloggere. Der er bloggere der er tynde, og ikke kan gøre for det, mens de får 30 kommentarer om dagen på deres billeder, om de har anoreksi. Skal de pege fingre af de kurvede bloggere?

Men jeg kan ikke forstå, hvordan Petra kan smide skylden over på bloggere, grundet hendes dårlige selvværd. Vi er alle forskellige. Jeg blamer heller ikke Angelina Jolie for at have alt-i-en, mens jeg sidder og savler. Vi kan IKKE blame hinanden. 

Det er ikke bloggerens skyld, men samfundets udstilling af bloggere. Det vi ser på de sociale medier er jo slanke -og perfektionistiske kvinder, og alligevel har vi tendens til at følge dem. Hvis ikke vi havde det her samfunds billede, af hvordan man skal se ud, hvad man skal spise og have med i tasken, så var der ingen grund til at følge op på det, og så kunne Petra leve i fred og harmoni med hendes uperfekte krop. Vi er kloge nok til at kende forskel på sandheden og et filter. Vi bruger uanede mængder tid på at måle os med andre.

Jeg er dog delvis ENIG. For ja – vi har tendens til at fremstille vores liv en tand for lyserødt til tider, og det samme gør jeg da. Men er det ikke bare, fordi at vi kan? Udadtil ser det jo ud som om, at modebloggere spiser god mad hver dag, har de nyeste tasker, rejser flere gange om måneden og er konstant solbrune og mangler ikke noget.

Jeg har super meget respekt for, at Petra står frem. Men jeg har også sagt til hende, at hun skal tage ansvar. Livet er fuld af undskyldninger og overspringshandlinger, og det handler i bund og grund om at mande sig op. JEG har personligt svært ved at sætte mig ind i Petra’s situation, da jeg ikke har haft vægtproblemer, men jeg kan dog vende den om og sige. Har jeg så været for tynd? Eller er jeg for tynd? Og sådan kan man jo blive ved.

Der er mange der står i samme situation som Petra, og kæmper en kamp i dagligdagen. Men der er simpelthen ikke andet for, end selv at gøre noget ved det, i stedet for at sidde og pege fingre. Som Petra selv skriver, så sortere hun ud i sit instagram-feed, da hun ikke gider at glo på det der giver hende dårligt selvværd. Fair – hvis det, er det der skal til, for at hun får det bedre.

BLOGGING ER ET RIGTIGT ARBEJDE:
Der er bloggere der arbejder hårdt, og elsker det de laver. At blogge er tidskrævende, men det kan nu godt være et rigtigt arbejde. Ikke et arbejde der går ud på, at dele en perfektionistisk fremstilling af et iscenesættende liv, for at skabe dårligt selvværd for andre. Men for at dele inspiration, og en spændende hverdag.

En lille respons, fra en ellers venlig blogger, der ikke er særlig god til at dekorere sin avocadomad og holde sig fra at oversvømme dit insta feed.

Love S

3 kommentarer

 • Sheila Voldby

  At man i bund og grund kan leve af, at blogge er vel nok i sig selv, til at kalde det et arbejde. Og som jeg nævner, så kommer det ikke af sig selv, og man skal knokle for det, for det er tidskrævende og kan være benhårdt, såvel som alt andet slags arbejde. Det glæder mig, at du er enig! Held og lykke med din blog 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har personligt selv taget valget om, at nu skal jeg udleve drømmen og gøre hvad jeg kan for, at jeg kan leve af min blog! Så det gør mig virkelig sur, når petra, så vel som alle mulige andre siger, at det ikke er et rigtigt arbejde. Selvfølgelig er det det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fuldkommen enig!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EASTER OUTFIT