SHOW ME YOUR STYLE: CAROLINE MARIA LUNDBLAD

JEG ER RYSTET…

På denne flotte, men lidt kolde vinteraften sidder jeg og nipper til en kop te på min sofa og er ramt af influenza, mens jeg rekonstruerer dette indlæg, da jeg var i tvivl om jeg ville udgive det. Ideen kom, da jeg i november måned sad i toget på vej hjem fra Tyskland. Jeg havde ingen pladsbillet, og måtte rykke mig lidt hist og her. Anyway, her sad jeg med musik i ørerne og ventede tålmodigt på min computer ville starte op..

tumblr_oilol1kscg1vkadpmo1_500Gif: Tumblr

Jeg sidder i mine egne tanker, idet en pige spørger om hun kan sidde ved siden af mig (I Hobro) – ja turen var lang. Jeg smiler, siger ja og fjerner min rejsetaske fra sædet. Jeg vil skyde på hun var omkring de 10-11 år. Hun fulgte trofast med på, hvad der skete på min skærm og da jeg smilede til hende- kiggede hun ned. Der slog det mig, at jeg havde set den her pige før.

En tidlig morgen på vej til skole, står mig og min søster op i midtergangen i toget til Aalborg, på grund af den her klasse der skulle på tur. Her sidder der 4 piger med hver deres telefoner og det er tydeligt at de har det vældig sjovt med snapchat. Pigen sad yderst på det tidspunkt og når hun ville se med på hvad de andre lavede på deres telefoner, så vendte de skærmene, fniste eller kiggede underligt på hende. De 4 andre piger havde “moderne” tøj på, fjällraven tasker og lidt for meget af det gode- hvor den her pige ingen fjällraven taske have, og ingen telefon at lege med, som de andre.

Pyha… Pludselig følte jeg en form for kvalme da jeg kom til at tænke over hvor jeg huskede hende fra. For den slags gør mig så dårlig. At sådan en opførsel, kan finde sted i den alder. Men ikke nok med det.

Jeg roder med nogle billeder fra sidste års Elle Style Awards. Og forberedte nogle indlæg på turen hjem, idet hun pludselig spørger “Er det dig derpå?” Jeg kunne mærke hun virkelig havde kæmpet for at spørge mig om et eller andet, og jeg svarede pænt, at ja det var det. Hun mumlede for sig selv og sagde “åh det er en pæn kjole” Jeg kunne ikke lade være med at trække på smilebåndet, for hun var bare så nysgerrig og sød at se på.

Jeg kan godt sige jer… Den her pige, havde julelys i øjnene da vi snakkede, og det gjorde mig så varm indeni. Det er så sejt, at hun sætter sig hen til en fremmed og rent faktisk åbner munden, når man kan fornemme hvilken type person hun er.

Jeg tog mine høretelefoner ud af ørerne da vi faldt i snak, og jeg fortalte hende kort om hvad jeg lavede på de billeder. Men så nysgerrig som jeg er, så vendte jeg samtalen om mod hende. Jeg har aldrig i mit liv troet, at en pige i den alder ville åbne sig så meget op for en hun ikke kender. Jeg fortalte at jeg havde set hende før, og ville høre hvad de skulle den dag i toget.

Hun fortalte blandt andet, at der ikke er så mange der kan lide hende i hendes klasse. Når jeg spurgte hvorfor? så sagde hun, at det kunne de bare ikke – meningsløst. At pigerne i hendes klasse ikke invitere hende til fødselsdage og at hun altid var den sidste der blev valgt når der skulle laves hold i idræt. Det kogede i mig, i og med, at jeg selv har været vidne til den her slags før.

I en sådan alder, burde man ikke være i stand til at sætte folk i bås. Respektløst og uopdragent at handle på den her måde!

Jeg synes jo det er helt forfærdeligt at børn allerede i den alder kan tænke om andre mennesker, på den måde. Det er her man hjemmefra, opdrager ens barn til at sætte tingene i perspektiv. At ingen er perfekte og at mobning virkelig er et NO GO. Virkelig.

Det er så kliché at sige: “vær mod andre, som du ønsker de skal være mod dig.” But trust me, it works.

Vi snakkede i lang tid, og jeg kunne ikke lade være at tænke på hvilken kamp hun må kæmpe hver dag. At hun afskyr den klasse så meget, men ikke giver op. At hun har en drøm og en tro på, at det nok skal blive bedre. Jeg tog mine ting da jeg ramte min station, og gav hende en krammer og sagde “husk nu, at du er SÅ meget bedre end dem!

Jeg er rystet.

Love S

Ingen kommentarer endnu

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SHOW ME YOUR STYLE: CAROLINE MARIA LUNDBLAD