THURSDAY OUTFIT

LÆRKE JEDIG: AT VÆRE UNG MOR

Lærke Jedig er 21 år gammel. Til dagligt bor hun med sin kæreste i Næstved, og har en datter på 3 måneder, fineste Lilli My. Lærkes stil er afslappet og hun foretrækker komfortabelt tøj, som er nemt at amme i lige pt. Hun har altid spillet teater og sunget rigtig meget, og faktisk også gået på talentskolen i Næstved, samt på EventyrTeatret i København, da hun var yngre – men hun ønskede en familie i en tidlig alder, og har derfor lagt sine interesser mere til side for en periode.

15087019_10211555470467494_676666582_n

Jeg har stillet Lærke et par spørgsmål om det at være ung mor nedenfor. Enjoy!

Har du oplevet folk havde fordomme omkring din drøm om at blive ung mor?
Ikke personligt, nej. Men på skrift. Jeg har faktisk ikke fået én eneste kommentar af dårlig karakter omkring mit valg om at blive mor i en ung alder. Og det er jeg overbevist om, er fordi at alle der kender mig, VED, at jeg ville klare opgaven godt. Jeg har altid elsket at være med børn.

Skal bloggen handle mere om dit barn fremadrettet?
Ja, jeg har ændret navnet fra ”andtheblack” til ”migoglillimy”, netop, fordi den skal handle mere om livet som mor. Men bloggen er jo mest af alt en personlig blog, som først og fremmest handler om mig og mine tanker. Og siden jeg blev gravid, har Lilli bare været det, der fyldte mest i mit liv – og dermed også det, der fylder mest på bloggen.

Hvordan får du hverdagen til at hænge sammen? Med blog, uddannelse og barn? Hvad er din hemmelighed?
Jeg lytter til mig selv. Lige nu er jeg jo på barsel, så jeg har ikke job eller uddannelse at tænke på. Men jeg står midt i en flytning, som jeg vil mene er rimelig hektisk med en 3 måneder gammel baby. Jeg prioriterer ALTID min datters følelser først. Så hvis jeg kan se eller fornemme, at hun har brug for en pause fra alle de ting, der sker, så trækker jeg mig tilbage. Men jeg er altså en selskabspapegøje, hvilket oftest resulterer i, at vi er ude af døren hver dag og sammen med andre mennesker.

15087051_10211555466387392_1509471281_n

Vil du anbefale det til andre, at blive ung mor? Eller mener du først, når man er blevet “voksen” og er kommet på plads i livet?
Det kommer nok an på, hvem man er som menneske. Jeg tror ikke at alle kan håndtere at blive mor som ung. Men jeg tror heller ikke, at alle kan håndtere det som gammel. Hvis man inderligt ønsker at være mor – og ved, at man er god til at tænke på andre før sig selv, så siger jeg go for at blive mor – uanset alder.

Jeg er vildt glad for, at jeg er ung og under uddannelse. Det betyder, jeg kan tillade mig at gå på barsel et helt år og være hjemme med min datter uden at stresse. Derudover er min uddannelse rimelig flexibel, og det vil være nemmere for mig at tage fridage og sådan, hvis Lilli bliver syg eller andet.

15086219_10211555464987357_1172656534_n

Kunne du tænke dig flere børn?
JA! Helst to mere. Men det er bare indenfor de næste 15 år, så jeg har ikke travlt. Vil kun have et barn under uddannelse, og har stadig 4 år tilbage på pædagogseminariet, og så vil jeg også rigtig gerne have job og være kørt ordentligt ind på jobbet, før jeg får barn nummer 2.

Har det betydet noget bestemt for din hverdag?
Det har betydet alt. Ændret alt. Jeg har slet ikke prioriteret mig selv og mine behov i 3 måneder. Men jeg elsker det! En nyfødt kræver så meget og messer mega meget med din hverdag, jo. Vender om på nat og dag. Det tager op til en time at komme ud af døren, hvor det før tog 5 minutter. Men jeg er også fyldt op med kærlighed. HVER DAG. Og det var jeg ikke før, jeg blev mor. Desuden ammer jeg jo fuldt ud, og det betyder, at jeg er sammen med Lilli 24/7. Og sådan har det været, siden hun blev født den 3. August. Jeg er den eneste, der kan give hende mad, og man kan ikke lige vide, hvornår de små bliver sultne. Jeg har maks været væk fra Lilli i en time, imens Kristoffer var med hende.

15058558_10211555464547346_1888126744_n

Har det levet op til din drøm/forventninger at blive ung mor?
Jeg synes, jeg har overskud og er en god mor. Og sådan havde det været, uanset alder.

Er der noget du har været særligt bange for, ved at få et barn?
Nej, faktisk ikke. Altså, ikke andet end det basale, så som at der var noget galt med Lilli. Eller at det skulle gøre vildt ondt at føde.

Hvad er det bedste ved at have fået barn?
Uendelig kærlighed til et andet menneske. At vågne op hver morgen til verdens største smil. Når Lilli griner. At vide, at hun er min datter, og at JEG har haft hende inde i maven i 9 måneder, og JEG har født hende. At se kærligheden mellem min kæreste og min datter.

Hvordan så du dig selv før/efter du fik et barn?
Jeg ser klart mig selv som et mere modent og selvstændigt menneske, efter jeg er blevet mor. Jeg er blevet mere ligeglad med andres meninger, og jeg prøver ikke længere for hårdt for at andre skal kunne lide mig. Hvis de kan lide mig, er det dejligt – hvis ikke – well, too bad

15139545_10211555465267364_1301792356_n

TAK fordi i læste med.

Følg Lærke på hendes blog HER og Instagram HER.

Love S

Ingen kommentarer endnu

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

THURSDAY OUTFIT