RUGBRØDS ROMKUGLER

Hej med jer! Igen igen, vil jeg lige dele endnu et lækkert bage eksperiment. De her sunde rugbrøds romkugler pyntet med kokos. Vi pyntede også nogle med tivolikrymmel, men det var som om, at de ikke kunne holde så godt som de andre.
DET HER SKAL DU BRUGE: (Ca. 20 kugler)
3oo g rugbrød uden kerner
125 g rosiner
150 g syltetøj
2 spsk honning
2 spsk olie
5 spsk romessens (kan erstattes af 4 tsk amaretto)
50 g valnødder
5-6 spsk kakao
1 tsk salt
175 g finvalsede havregryn
evt. lidt god mørk chokolade
Skær rugbrødet i tern. Læg rugbrød og rosiner i en skål med vand. Efter 15-20 minutter hældes vandet fra, og det sidste vand trykkes ud af romkugle”dejen”. Tilsæt syltetøj, honning og olie. Blend det sammen og tilsæt havregryn lidt af gangen, til massen har den ønskede konsistens. Dejen skal være fast, så du kan trille den til kugler, men stadig er “snasket.” Hak valnødder og chokolade, og tilsæt kakao, salt, romessens, hakket valnødder og chokolade i dejen. Smag til med romessens efter dit ønske(vi brugte morgan). Stil det på køl i 30 min. Husk at bevar det i køleskabet. Enjoyy
Ingen kommentarer endnu